Culla

Culla és un lloc amb un encant especial, amb carrers i racons que conserven a la perfecció l’atmosfera que envoltava la ciutat en temps remots. El casc antic de la vila, declarat Bé d’Interès Cultural, ens ofereix un recorregut per edificis carregats d’història i carrerons plens de tradició.


Fruit del seu passat històric, a Culla es troben monuments tan interessants com l’arc de la Porta Nova, reconstruït al segle XVII, les ruïnes de l’antic castell àrab, amb les restes de les muralles i torrasses del segle XIII o l’Església Parroquial de el Salvador de segle XVII. A més, hi ha altres edificis de gran interès com són el Granero de l’Comendador dels segles XIII i XIV, conegut com la Presó, o l’Antic Hospital de al segle XVII.


A pocs quilòmetres, entre els termes de Culla i La Torre d’En Besora, es troba al Parc Miner del Maestrat, al paratge natural de la Fontanella. Es tracta d’unes antigues mines de ferro visitables, on es poden recórrer les seves galeries i saber com treballaven els antics miners. Està a uns 800 metres d’altitud, des d’on ofereix unes vistes panoràmiques de la comarca.


Al paratge de Sant Cristòfol, situat al Astromaestrat, l’observatori astronòmic on s’ofereixen activitats amb finalitats turístiques dirigides a tot tipus de públics. Una activitat recomanada per a tots els públics que has de experimentar si véns a visitar-nos