Programació

Descàrrega la programació completa

Dissabte 17 de febrer de 2018

JORNADA TÈCNICA SOBRE TRUFICULTURA

Conferència: “Gestió de plantacions amb objectiu productor de trufa negra” a càrrec de Luz Cocina Romero de Micolab, enginyera agrònoma i professora de formació professional de la branca de forestals a l’IES Alto Palancia de Segorbe (Castelló).

Lloc: Aula de formació del Pavelló Polifuncional de Benassal.

(Cal fer inscripció prèvia en www.trufamaestrat.es. Preu 15€. Places limitades fins a completar aforament).

9:15h. Entrega de documentació i desdejuni de benvinguda.

9:45h. Inici i presentació de la jornada tècnica.

10:00h. – 12:00h. Conferència sobre conceptes bàsics en la gestió de plantacions truferes: Fongs, micorizes i trufes / Passos previs a la plantació / Època de plantació / Preparació del terreny / Control del bosc circumdant / La plantació / Els tubs protectors / Cicle productiu de la Tuber melanosporum / El reg i emissors / Seguiment de la micorizació en camp / Poda en plantacions joves i adultes / Control de arvenses i conreu / Encoixinats.

12:00h. Descans

12:30h. – 14:30h Conferència sobre conceptes bàsics en la gestió de plantacions truferes: La sexualitat de la Tuber melanosporum / Com potenciar la trobada entre sexes / Els pous o nius / La importància de la correcta identificació de les trufes / Principals plagues i malalties, vista general, prevenció i control / Maneig de plantacions contaminades amb altres espècies micorríciques / Fonts d’informació bibliogràfica i webgrafia.

TALLER D’ ENSINISTRAMENT

Taller d’ensinistrament de gossos per a la recerca de trufes, a càrrec de Virginia Espinosa Ruiz, enginyera tècnica forestal de Masquesetas –  Truficultura técnica.

Lloc: Aula de formació del Pavelló Polifuncional de Benassal.

(Cal fer inscripció prèvia en www.trufamaestrat.es. Preu 10€. Inscripcions limitades: 25).

16:00h. – 17:00h. Part teòrica.

17:00h.- 18:00h. Part pràctica.

FIRA MONOGRÀFICA DE LA TRUFA NEGRA DEL MAESTRAT

Lloc: Pavelló Polifuncional de Benassal.

10:30h. OBERTURA DEL RECINTE FIRAL. Exposició d’empreses vinculades al sector de la trufa (trufa fresca, vivers, substrats, productes elaborats…). Dissabte romandrà oberta de 10:30h. a 20:00h.

11:00h. INAUGURACIÓ DEL RECINTE FIRAL.

17:00h. – 19:30h. TALLER DE CUINA INFANTIL amb elaboracions salades i dolces, patrocinat pel Gremi Cultural i Turístic de Benassal Font de Vida, a la carpa exterior. Activitat gratuïta.

18:30h. CUINA EN DIRECTE I DEGUSTACIÓ amb tuber melanosporum i productes Castelló Ruta de Sabor a càrrec de David Buch, president de l’Associació de Sumilleres de Castelló i Província (ASUCAP), professor del CdT de Castelló i membre del Comité de Tast de la Indicació Geogràfica Protegida Vins de Castelló. A continuació, es durà a terme un tast de vins de cellers pertanyents a la IGP.

(Venda de tiquets per a la degustació al stand de l’organització. Places limitades fins a completar aforament).

20:00h. Tancament del recinte firal.

Diumenge 18 de febrer

FIRA MONOGRÀFICA DE LA TRUFA NEGRA DEL MAESTRAT

Lloc: Pavelló Polifuncional de Benassal.

10:00h. OBERTURA DEL RECINTE FIRAL. Exposició d’empreses vinculades al sector de la trufa (trufa fresca, vivers, substrats, productes elaborats…).

10:45h. – 11:30h. X CONCURS DE TRUFA NEGRA DE MAJOR PES. Recepció de trufes, comprovació del seu pes i exposició al stand de la Unió de LlauradorsVore bases.

11:00h. CUINA EN DIRECTE amb tuber melanosporum a càrrec d’Emilio Cuiner, gerent i xef del restaurant L’Escudella de Vilafranca.

11:45h. XV CONCURS DE GOSSOS CERCADORS DE TRUFA. Este concurs es celebrarà si s’inscriu un mínim de cinc participants. (Inscripcions prèvies en www.trufamaestrat.es. Preu 5€ a abonar el mateix matí del concurs al stand de l’organització). Vore bases.

13:00h. I CONCURS INFANTIL DE GOSSOS CERCADORS DE TRUFA. Este concurs es celebrarà si s’inscriu un mínim de tres participants. (Inscripcions prèvies en www.trufamaestrat.es. Activitat gratuïta).Vore bases.

13:45h. DEGUSTACIÓ de plats preparats amb Tuber melanosporum (plat amb diversos entrants trufats i arròs trufat amb costella). (Venda de tiquets a l’estand de l’organització durant el cap de setmana i, amb antelació, a l’ajuntament i oficina de turisme de Benassal).

15:30h. ENTREGA DE PREMIS de la XV Mostra de Trufa Negra del Maestrat Castelló Ruta de Sabor.

16:00h. CLOENDA.