Programació

Avanç de programació

Dissabte 9 de febrer de 2019

TALLER D’ENSINISTRAMENT

10:00h. XERRADA TEÒRIC PRÀCTICA (I TORN):

16:00h. XERRADA TEÒRIC PRÀCTICA (II TORN):

XERRADA TEÒRIC PRÀCTICA: “Punts bàsics per a l’ensinistrament de gossos trufers”, a càrrec de Juan Jesús Gargallo, ensinistrador i trufer col·laborador d’ ARTE TRUFA i Clara Rascón, directora tècnica d’ARTE TRUFA, serveis integrals per al cultiu de trufa negra.

Lloc: Llar del Jubilat. C/ Mossèn Joan Puig.

(Cal fer inscripció prèvia en www.trufamaestrat.es. Preu 15€. Inscripcions limitades: 25).

TALLER D’IDENTIFICACIÓ ESPORES

10:00h. XERRADA TEÒRIC PRÀCTICA (I TORN):

17:00h. XERRADA TEÒRIC PRÀCTICA (II TORN):

“Aspectes a tenir en compte en la realització de nius. Pràctiques de microscòpia”, a càrrec de Sara Molina, Enginyera Tècnic Forestal i Tècnic del Servei d’Assessorament en Truficultura de la Diputació de Castelló i Virginia Espinosa, enginyera tècnica forestal de Masquesetas – Truficultura tècnica.

Lloc: Llar del Jubilat. C/ Mossèn Joan Puig.

(Cal fer inscripció prèvia a www.trufamaestrat.es. Inscripcions gratuïtes i limitades: 20).

FIRA MONOGRÀFICA DE LA TRUFA NEGRA DE L’ALT MAESTRAT

Lloc: Carpa del recinte firal. C/ Mossèn Joan Puig.

10:00h. OBERTURA DEL RECINTE FIRAL I DEL MESÓN DE LA TAPA TRUFADA.

Exposició d’empreses vinculades al sector de la trufa (trufa fresca, vivers, adobs, productes elaborats …). Degustació de tapes elaborades amb tuber melanosporum a càrrec de les associacions locals. (Venda de tiquets a l’estand de l’organització 2€).

12:00h. INAUGURACIÓ DEL RECINTE FIRAL per part de la autoritats.

13:00h. ACTUACIÓN de la Rondalla de Catí.

16:30h PRESENTACIÓ de l’Assocació de Truficultors de Castelló (TRUFCAS). Lloc: Llar del Jubilat. C/ Mossèn Joan Puig.

17:30h. – 18:30h. TALLER DE CUINA INFANTIL a càrrec de l’AMPA de Catí. (Cal fer inscripció prèvia a l’ajuntament abans del 7 de febrer).

18:30h. SHOWCOOKING AMB DEGUSTACIÓ DE TAPA TRUFADA I TAST COMENTAT DE VINS DE LA IGP CASTELLÓ a càrrec de David Buch, president de l’Associació de Sommeliers de Castelló i Província (ASUCAP), professor del CdT de Castelló i membre del Comitè de Tast de la Indicació Geogràfica protegida Vins de Castelló. (Venda de tiquets a l’estand de l’organització 2€. Places limitades: 100).

19:30h. Actuació musical de ‘Alma con la Jota’.

20:00h Tancament del recinte firal. El MESÓN DE LA TAPA TRUFADA romandrà obert.

23:30h. Actuació musical ‘Decajón’

Diumenge 10 de febrer de 2019

FIRA MONOGRÀFICA DE TRUFA NEGRA DE L’ALT MAESTRAT

Lloc: Carpa del recinte firal. Lloc: C/ Mossèn Joan Puig.

10:00h. OBERTURA DEL RECINTE FIRAL I DE L’HOSTAL DE LA TAPA TRUFADA.

Exposició d’empreses vinculades al sector de la trufa (trufa fresca, vivers, adobs, productes elaborats …). Degustació de tapes elaborades amb tuber melanosporum a càrrec de les associacions locals. (Venda de tiquets a l’estand de l’organització 2€).

10:45h. – 11:30h. XI CONCURS DE TRUFA NEGRA DE MAJOR PES.

Recepció de trufes, comprovació del seu pes i exposició a l’estand de La Unió de Llauradors i Ramaders.

11:00h. XVI CONCURS DE GOSSOS BUSCADORS DE TRUFA. Aquest concurs se celebrarà si s’inscriu un mínim de cinc participants. (Inscripcions prèvies en www.trufamaestrat.es. Preu 10 € a abonar el mateix matí del concurs a la caseta de l’organització).

11:30h. XERRADA OBERTA AL PÚBLIC: “Qualitat, conservació, aromes i diferenciació d’espècies de trufa”, a càrrec de Pedro Marco, coordinador del Centre d’Innovació en Bioeconomía Rural de Terol (CIBR) i Investigador de la Unitat de Recursos Forestals del CITA.

11:00h. XVI CONCURS DE GOSSOS BUSCADORS DE TRUFA. Aquest concurs se celebrarà si s’inscriu un mínim de tres participants. (Inscripcions prèvies en www.trufamaestrat.es. Gratuït).

13:00h. SHOWCOOKING AMB TRUFA NEGRA I DEGUSTACIÓ a càrrec del xef privat Sergio Salvador, finalista del concurs “Cuiner de l’any”. (Venda de tiquets a l’estand de l’organització 2€. Places limitades: 100).

13:45h. ENTREGA DE PREMIS de la XVI Mostra de Trufa Negra de l’Alt Maestrat Castelló Ruta de Sabor.

16:00h. Tancament del recinte.