Programació

DILLUNS 21 DE FEBRER DE 2022

JORNADA GASTRONÒMICA FORMATIVA (OBERTA AL PÚBLIC):
‘L’INTERIOR I LA TRUFA TUBER MELANOSPORUM’

(Cal fer inscripció i pagament previ en www.trufamaestrat.es o a l’Oficina de Turisme de Benassal. Places limitades. Preu: 15 €. Inclou desdejuni i esmorçar).

Horari: 9:30h.-14:00h.

Formadors: Àngela Milián i Diego Alcón del Rest. Vinatea de Morella.

Lloc: Forn de Dalt (nucli històric).

—————————————————————

DISSABTE 26 DE FEBRER DE 2022

JORNADA TÈCNICA SOBRE TRUFICULTURA – PONÈNCIES

(Cal fer inscripció i pagament previ en www.trufamaestrat.es. Places limitades. Preu: 15€).

Lloc: Pavelló polifuncional de Benassal (Sala annexa).

9:00h. Esmorzar de benvinguda amb productes típics de Benassal i lliurament de documentació.

9:30h. Inauguració i presentació de la jornada tècnica.

9:45h. XERRADA: El reg localitzat: instal·lació, maneig i automatització en finques truferes a càrrec de Jordi Grau i Santi Puig, tècnics de l’empresa AiguaAmbient, especialitzada en el regadiu de trufa.

10:45h. PRESENTACIÓ a càrrec de TRUFCAS (Associació de Truficultors de la província de Castelló).

11:00h. Descans.

11:30h. XERRADA: Propostes i alternatives al reconeixement de la marca de qualitat de les trufes a càrrec de Josep Mª. Serentill, gerent de LAUMONT S.L. i president de FETRUSE (Federació Espanyola d’Empresaris de Bolets i Trufes) i Miguel Segura Just, secretari de la mateixa entitat.

12:30h. XERRADA: Gestió de plantacions truferes i augment de produccions a càrrec de Clara Rascón Lozano, directora tècnica de Arte Trufa.

—————

FIRA MONOGRÀFICA DE LA TRUFA NEGRA DE L’ALT MAESTRAT

Lloc: Pavelló polifuncional de Benassal.

10:00h. OBERTURA DEL RECINTE FIRAL

Exposició d’empreses vinculades al sector de la trufa (trufa fresca, vivers, abonaments, productes elaborats …) i dolços elaborats per les associacions locals. (Entrada gratuïta. Horari 10:00h – 14:00h / 16:00h – 20:00h).

12:00h. INAUGURACIÓ DEL RECINTE FIRAL per part de les autoritats. A continuació, ACTE DE LLIURAMENT DE LA ‘TRUFA D’HONOR DE L’ALT MAESTRAT 2022’ a Miguel Barrera Barrachina.

12:30h.-13:30h. TAST COMENTAT DE FORMATGES TRUFATS I VINS ESCUMOSOS DE CASTELLÓ a càrrec de David Buch, director de l’Escola de Tastes de Castelló, sommelier internacional i professor tècnic a diferents centres de formació en hostaleria. (Venda de tiquets a l’estand de l’organització. Places limitades).

15:00h.-19:00h. PARC D’AVENTURA MÒBIL VIUNATURA amb ponts tibetans i passarel·les sobre plataformes elevades. Patrocina: Gremi Turístic i Cultural de Benassal (A partir de 5 anys. Gratuït).

18:00h. TAST COMENTAT DE 3 TAPES BOLÍSSIM (Vilafranca) + 3 VINS DE CLOS D’ESGARRACORDES (Les Useres). (Venda de tiquets a l’estand de l’organització. Places limitades).

—————————————————————

DIUMENGE 27 DE FEBRER DE 2022

FIRA MONOGRÀFICA DE LA TRUFA NEGRA DE L’ALT MAESTRAT

Lloc: Pavelló polifuncional de Benassal.

10:00h. OBERTURA DEL RECINTE FIRAL.

Exposició d’empreses vinculades al sector de la trufa (trufa fresca, vivers, abonaments, productes elaborats …) i dolços elaborats per les associacions locals. (Entrada gratuïta. Horari 10:00h – 14:00h / 16:00h – 20:00h).

10:30h.-11:30h. XIII CONCURS DE TRUFA NEGRA DE MAJOR PES. Recepció de trufes, comprovació del seu pes i exposició en l’estand de La Unió de Llauradors i Ramaders.

10:30h. XVIII CONCURS DE GOSSOS CERCADORS DE TRUFA. (Cal fer inscripció i pagament previ en www.trufamaestrat.es. Places limitades. Preu: 15€).

A continuació, IV CONCURS INFANTIL DE GOSSOS CERCADORS DE TRUFA. (Cal fer inscripció en www.trufamaestrat.es. Gratuït).

13:00h. TAST POPULAR DE 2 TAPES TRUFADES a càrrec del Mesón la Piqueta (Benassal) + CERVESA MONTCÀTIL (elaborada amb Aigua de Benassal). (Venda de tiquets en l’estand de l’organització. Places limitades).

13:30h. LLIURAMENT DE PREMIS de la XVIII Mostra de Trufa Negra de l’Alt Maestrat.

18:00h. TANCAMENT DEL RECINTE FIRAL.