Programació

Activitats prèvies a la Mostra

Dissabte 8 de febrer de 2020 a BENASSAL 

19:00h. SHOWCOOKING a càrrec del Xef Sergio Salvador
Lloc: Forn de Dalt de Benassal
(Cal fer inscripció prèvia a www.trufamaestrat.es o a la Oficina de turisme de Benassal . Preu 5 € Degustació + beguda. Places limitades. El pagament es realitzarà in situ abans de començar l’activitat).

Dissabte 15 de febrer de 2020 a CATÍ 

18:30h. SHOWCOOKING a càrrec del Rest. Mar Blava by Vericat de Benicarló
Lloc: Antiga Llotja de Catí
(Cal fer inscripció prèvia a www.trufamaestrat.es o a l’Ajuntament de Catí. Preu 5 € Degustació + beguda. Places limitades. El pagament es realitzarà in situ abans de començar l’activitat).

Dilluns 17 de febrer de 2020 a CULLA

JORNADA GASTRONÒMICA FORMATIVA (OBERTA AL PÚBLIC): ‘CUINA AMB TRUFA NEGRA’

(Cal fer inscripció i pagament previ en www.trufamaestrat.es o a l’Ajuntament de Culla. Places limitades. Preu: Formació 12 € / Formació + dinar trufada 30 €).

Horari: 10:00h.-15:00h.

Formadors: Catalina Chiva del Rest. La Carrasca de Culla, Emilio Pons del Rest. L’Escudella de Vilafranca i Carlos Gutiérrez del Rest. Casa Roque de Morella.

Lloc: Hotel rural Mas El Cuquello – Culla (Ctra. CV-166, Km. 1 de Els Ibarsos a Culla). www.maselcuquello.com.

* Durant el matí també es farà un tast de vins de la Bodega Flors.

——————————————————————————————–

XVII Mostra de la Trufa de l’Alt Maestrat, 22 i 23 de febrer a CULLA

Dissabte 22 de febrer de 2020

JORNADA TÈCNICA SOBRE TRUFICULTURA – PONÈNCIES

(Cal fer inscripció i pagament previ en www.trufamaestrat.es oa l’Ajuntament de Culla. Places limitades. Preu: 15€).

Lloc: Llar del Jubilat. Carrer 29 de maig, nº 10.

9:00h. Esmorzar de benvinguda amb productes típics de Culla i lliurament de documentació.

9:30h. Inauguració i presentació de la jornada tècnica.

9:45h. XERRADA: Ajudes a inversions d’explotacions agràries / Regs i fertirrigació en les explotacions truferes a càrrec de En Marc Osuna enginyer de monts en ASAJA Castelló i En Cristian Gracià, tècnic en regs.

10:45h. Presentació de TRUFCAS  (Associació de Truficultors de la província de Castelló).

11:00h. Descans.

11:15h. XERRADA: Per què és tan important el sexe? La sexualitat de la trufa negra i la seua importància per al cultiu a càrrec de Na. Herminia De la Varga, doctora en Biodiversitat responsable de projectes de investigació en Fertinagro Biotech.

————————–

FIRA MONOGRÀFICA DE LA TRUFA NEGRA DE L’ALT MAESTRAT

Entrada gratuïta

Lloc: Nau poliesportiva. Camí Fontanelles.

10:00h. OBERTURA DEL RECINTE FIRAL

Exposició d’empreses vinculades al sector de la trufa (trufa fresca, vivers, abonaments, productes elaborats …) i tapes elaborades per les associacions locals. (Horari 10:00h – 14:00h / 16:00h – 20:00h).

12:30h. – 14:00h. DEGUSTACIÓ DE TAPES TRUFADES elaborades pels docents i alumnes del Centre Públic Integrat de Formació Professional Costa de Azahar (COSDA). (Venda de tiquets a l’estand de l’organització).

12:30h. INAUGURACIÓ DEL RECINTE FIRAL per part de les autoritats.

18:00h. – 20:00h. DEGUSTACIÓ DE TAPES TRUFADES elaborades pels docents i alumnes del Centre Públic Integrat de Formació Professional Costa de Azahar (COSDA). (Venda de tiquets a l’estand de l’organització).

————————–

SOPAR POPULAR DE LA TRUFA NEGRA DE L’ALT MAESTRAT

Lloc: Casa de la Cultura de Culla.

(Cal fer inscripció i pagament previ en www.trufamaestrat.es oa l’Ajuntament de Culla. Places limitades. Preu: 30€).

22:00h. SOPAR DE LA TRUFA NEGRA DE L’ALT MAESTRAT a càrrec del Rest. El Faixero de Cinctorres.

A continuació, ACTE DE LLIURAMENT DE LA ‘TRUFA D’HONOR DE L’ALT MAESTRAT 2020’ a Demetrio Ferrando.

00:30h. – 04:00h. ACTUACIÓ MUSICAL a càrrec de RODHEL (Entrada gratuïta i aberta al públic).

————————–

Diumenge 23 de febrer de 2020

FIRA MONOGRÀFICA DE LA TRUFA NEGRA DE L’ALT MAESTRAT

Entrada gratuïta

Lloc: Nau poliesportiva. Camí Fontanelles.

10:00h. OBERTURA DEL RECINTE FIRAL

Exposició d’empreses vinculades al sector de la trufa (trufa fresca, vivers, abonaments, productes elaborats …) i tapes elaborades per les associacions locals.

10:30h. – 11:30h. XII CONCURS DE TRUFA NEGRA DE MAJOR PES. Recepció de trufes, comprovació del seu pes i exposició en l’estand de La Unió de Llauradors i Ramaders.

10:30h. XVII CONCURS DE GOSSOS CERCADORS DE TRUFA.(Cal fer inscripció i pagament previ en www.trufamaestrat.es o a l’Ajuntament de Culla. Places limitades. Preu: 10€).

A continuación, III CONCURS INFANTIL DE GOSSOS CERCADORS DE TRUFA. (Cal fer inscripció en www.trufamaestrat.es o a l’Ajuntament de Culla. Gratuït).

12:30h. SHOWCOOKING AMB DEGUSTACIÓ DE TAPA TRUFADA I TAST COMENTAT DE VINS DE BODEGA LES USERES a càrrec de David Buch, president de l’Associació de Sommeliers de Castelló i Província (ASUCAP), professor del CdT de Castelló i membre del Comité de Tast de la Indicació Geogràfica Protegida Vins de Castelló. (Venda de tiquets en l’estand de l’organització. Places limitades).

13:30h. LLIURAMENT DE PREMIS de la XVII Mostra de Trufa Negra de l’Alt Maestrat Castelló Ruta de Sabor.

14:00h. DEGUSTACIÓ d’arròs de presa i calçots amb romescu i trufa negra a càrrec d’Arroz en Albinegro de Castelló. (Venda de tiquets en l’estand de l’organització. Places limitades).

18:00h. TANCAMENT DEL RECINTE FIRAL.